Ontmoet het team!

De Zwolsche boksclub heeft twee trainers / coaches. De trainers zijn opgeleid door de Nederlandse Boksbond, zijn enthousiast en hebben veel ervaring in het geven van bokstrainingen. 

Melvin des Celles

Oprichter & Trainer/Coach

De altijd goedlachse Melvin, vader van 3 kinderen staat bekend om zijn aanstekelijke enthousiasme. Melvin heeft jarenlange ervaring in de vechtsportwereld. In het verleden is hij meerdere malen Nederlands kampioen geweest in de full contact vechtsport.

Melvin heeft jarenlang getraind onder de bekende bokstrainer Hennie van Bemmel, thans bondscoach van het Nederlandse boksteam. Toen Hennie van Bemmel Melvin vroeg om hem te assisteren bij zijn wedstrijdteam in Apeldoorn (ABCC) hoefde Melvin niet lang na te denken. Melvin assisteert hem nu wekelijks en geeft training aan de top van Nederland. Al deze kennis, naast zijn eigen kennis en kunde, past Melvin toe binnen zijn eigen boksclub en draagt hij over aan de andere trainers.

In het dagelijks leven is Melvin pedagogisch medewerker en sportbegeleider. Hij is gediplomeerd trainer agressieregulatie, fysieke agressiehantering en weerbaarheid. Hij  traint scholieren, jonge delinquenten en mensen uit het bedrijfsleven.Tevens is hij eigenaar van zijn beveiligingsbedrijf Mace Security Services.

Ron Bisschop

Trainer/Coach

Ron, Groninger van origine woont alweer 20 jaar in Zwolle. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Ron is zijn hele leven al te vinden in de sportschool en heeft diverse vechtsporten beoefend, zoals Judo, Pentjak Silat, Savate, Thaiboksen en traditioneel Boksen.

In zijn dagelijkse leven werkt Ron als manager in de zakelijke dienstverlening.  Ron heeft diverse opleidingen genoten. Zo is hij naast trainer/coach KSS3 ook docent weerbaarheid en agressieregulatie.

Na jaren lang les te hebben gegeven in Arnhem geeft Ron sinds september 2016 bokslessen en trainingen bij de Zwolsche Boksclub.

Ron staat erom bekend dat hij elke les aandacht besteed aan techniek.  Hij legt uit waarom bepaalde handelingen logisch zijn bij het boksen. Ook is hij van mening dat  kinderen voornamelijk atletisch dienen te worden opgebouwd en dat er veel tijd moet worden geïnvesteerd in het ontwikkelen van hun motoriek. Pas daarna wordt ze geleerd om echt te boksen. Ron geeft hoofdzakelijk les op de vrijdagavonden.

Over de Zwolsche Boks Club

Opgericht in 2015 door Melvin des Celles heeft de Zwolsche boksclub twee doelen.

  • Ten eerste wil de club de bokssport promoten voor jong en oud in Zwolle en omstreken.
  • Ten tweede is de club in het leven geroepen om kinderen in een (sociale) achterstandspositie te helpen door ze weerbaarder te maken. Melvin is ervaringsdeskundige en weet dat sport een van de grootste stimulansen voor zowel het fysieke als mentale welzijn van een kind is.

De Zwolsche boksclub biedt kinderen in een achterstandspositie een plek om hun problemen te uiten, te erkennen en waar mogelijk op te lossen. Zelfredzaamheid staat hierbij voorop. De club biedt hierbij de mogelijkheid om een aantal keren per week te sporten in haar eigen clubgebouw. Onder begeleiding maken de kinderen in een beschermde veilige omgeving op een speelse manier kennis met de boks-en zelfverdedigingssport.

Om nog meer te kunnen bieden is de Zwolsche Boks Club op zoek naar extra sponsoren of andere mogelijkheden. Denk hierbij aan het vervoer of initiatieven voor kinderen om zich sociaal weerbaarder te maken. Wilt u de club helpen? Neemt u dan contact op via info@zwolscheboksclub.nl of maak gebruik van het contactformulier

Voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben is er het Jeugdsportfonds. Voor regio Zwolle kunt u klikken op het onderstaande logo voor meer informatie.

Eerst een proefles bijwonen?

Voordat je lid wordt, mag je eerst een proefles volgen.
We zien je snel!

© 2023